Menu - Dla ucznia
Jadłospis dwudaniowy
GRUDZIEŃ 2023
Piątek/ 01.12.2023r. Zupa kalafiorowa 250 ml/ Dieta: zupa niezabielana Ryba panierowana (morszczuk, jajka (3)*, bułka tarta(1)*, mąka pszenna(1)*, olej) 90g, sur z kiszonej kapusty 80g, ziemniaki 150g
Poniedziałek/ 04.12.2023r. Żurek 250 ml/ Dieta: makaron bezglutenowy Nugettsy dr (filet dr, jajka (3)*, bułka tarta(1)*, mąka pszenna(1)*, olej ) 90g, ziemniaki 150g, sur z białej kapusty 80g
Wtorek/ 05.12.2023r. Zupa jarzynowa 250ml / Dieta: zupa niezabielana Kopytka (ziemniaki, jajka (3)*, cebula, olej, mąka pszenna(1)*) 230g, surówka z marchewki i pomarańczy 80g
Środa/ 06.12.2023r. Kapuśniak 250 ml Pierogi ruskie 230g, śmietana 30g
Czwartek/07.12.2023r. Zupa brokułowa 250 ml/ Dieta: zupa niezabielana Kotlet mielony (łopatka wp, cebula, olej, mąka pszenna(1)*, śmietana(6)* , bułka tarta (1)* , jajka(3)*) 90g, buraczki duszone 80g, ziemniaki 150g
Piątek/ 08.12.2023r. Zupa pomidorowa 250 ml/ Dieta: zupa niezabielana Makaron z sosem brokułowym (brokuły, cebula, olej, mąka pszenna(1)*, śmietana(6)* ) 230g
Jadłospis jednodaniowy
GRUDZIEŃ 2023
Piątek/ 01.12.2023r. Zupa meksykańska 350 ml, bułka
Poniedziałek/ 04.12.2023r. Nugettsy dr (filet dr, jajka (3)*, bułka tarta(1)*, mąka pszenna(1)*, olej ) 90g, ziemniaki 150g, sur z białej kapusty 80g
Wtorek/ 05.12.2023r. Kopytka (ziemniaki, jajka (3)*, cebula, olej, mąka pszenna(1)*) 230g, surówka z marchewki i pomarańczy 80g
Środa/ 06.12.2023r. Pierogi ruskie 230g, śmietana 30g
Czwartek/ 07.12.2023r. Kotlet mielony (łopatka wp, cebula, olej, mąka pszenna(1)*, śmietana(6)* , bułka tarta (1)* , jajka(3)*) 90g, buraczki duszone 80g, ziemniaki 150g
Piątek/ 08.12.2023r. Makaron z sosem brokułowym (brokuły, cebula, olej, mąka pszenna(1)*, śmietana(6)* ) 230g
1. Zupy gotowane są na wywarach mięsnych (mięso wieprzowe) lub warzywnych.
2. Do produkcji posiłków nie stosuje się koncentratów spożywczych, tylko składniki naturalne ( marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, cebula ).
3. Próbki kontrolne z przygotowywanych posiłków są pobierane i przechowywane w Firmie Społecznej Siedlisko, w wydzielonej lodówce, w temp +2do+4 C
* Wykaz alergenów na podstawie Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L304/43, Załącznik I
Piątek/ 01.12.2023r. Zupa kalafiorowa 250 ml/ Dieta: zupa niezabielana Ryba panierowana (morszczuk, jajka (3)*, bułka tarta(1)*, mąka pszenna(1)*, olej) 90g, sur z kiszonej kapusty 80g, ziemniaki 150g
Poniedziałek/ 04.12.2023r. Żurek 250 ml/ Dieta: makaron bezglutenowy Nugettsy dr (filet dr, jajka (3)*, bułka tarta(1)*, mąka pszenna(1)*, olej ) 90g, ziemniaki 150g, sur z białej kapusty 80g
Wtorek/ 05.12.2023r. Zupa jarzynowa 250ml / Dieta: zupa niezabielana Kopytka (ziemniaki, jajka (3)*, cebula, olej, mąka pszenna(1)*) 230g, surówka z marchewki i pomarańczy 80g
Środa/ 06.12.2023r. Kapuśniak 250 ml Pierogi ruskie 230g, śmietana 30g
Czwartek/07.12.2023r. Zupa brokułowa 250 ml/ Dieta: zupa niezabielana Kotlet mielony (łopatka wp, cebula, olej, mąka pszenna(1)*, śmietana(6)* , bułka tarta (1)* , jajka(3)*) 90g, buraczki duszone 80g, ziemniaki 150g
Piątek/ 08.12.2023r. Zupa pomidorowa 250 ml/ Dieta: zupa niezabielana Makaron z sosem brokułowym (brokuły, cebula, olej, mąka pszenna(1)*, śmietana(6)* ) 230g
Jadłospis jednodaniowy
GRUDZIEŃ 2023
Piątek/ 01.12.2023r. Zupa meksykańska 350 ml, bułka
Poniedziałek/ 04.12.2023r. Nugettsy dr (filet dr, jajka (3)*, bułka tarta(1)*, mąka pszenna(1)*, olej ) 90g, ziemniaki 150g, sur z białej kapusty 80g
Wtorek/ 05.12.2023r. Kopytka (ziemniaki, jajka (3)*, cebula, olej, mąka pszenna(1)*) 230g, surówka z marchewki i pomarańczy 80g
Środa/ 06.12.2023r. Pierogi ruskie 230g, śmietana 30g
Czwartek/ 07.12.2023r. Kotlet mielony (łopatka wp, cebula, olej, mąka pszenna(1)*, śmietana(6)* , bułka tarta (1)* , jajka(3)*) 90g, buraczki duszone 80g, ziemniaki 150g
Piątek/ 08.12.2023r. Makaron z sosem brokułowym (brokuły, cebula, olej, mąka pszenna(1)*, śmietana(6)* ) 230g
1. Zupy gotowane są na wywarach mięsnych (mięso wieprzowe) lub warzywnych.
2. Do produkcji posiłków nie stosuje się koncentratów spożywczych, tylko składniki naturalne ( marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, cebula ).
3. Próbki kontrolne z przygotowywanych posiłków są pobierane i przechowywane w Firmie Społecznej Siedlisko, w wydzielonej lodówce, w temp +2do+4 C
* Wykaz alergenów na podstawie Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L304/43, Załącznik I