Menu - Dla ucznia
Jadłospis dwudaniowy
WRZESIEŃ 2024
Poniedziałek 02.09.2024r Zupa z fasolki szparagowej 250ml Kluski na parze z musem jagodowo- jogurtowym 230/100g,
Wtorek 03.09.2024r. Zupa kalafiorowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielanKotlet mielony ( łopatka wp, jajka (3)*, cebula, olej, mąka pszenna (1)*, bułka tarta (1)*) 90g, buraczki duszone 80g, ziemniaki 150g
Środa 04.09.2024r. Zupa ziemniaczana 250 ml/ dieta: zupa niezabielanaSpaghetti z sosem bolognese ( łopatka wp, koncentrat pomidorowy, pomidory, marchewka, cebula, czosnek, makaron (1)*) 230g
Czwartek 05.09.2024r. Zupa pomidorowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielana Placki ziemniaczane ( ziemniaki, cebula, jajka(3)*, mąka pszenna(1)*, olej) 300g, śmietana 30g
Piątek 06.09.2024r. Żurek 250ml/ dieta: Krupnik Ryba panierowana (morszczuk, mąka pszenna (1)* , bułka tarta (1*), jajko(3)*, olej) 90g, sur z kiszonej kapusty 80g, ziemniaki 150g/ dieta: ryba soute
Poniedziałek 09.09.2024r. Kapuśniak 250 ml Jajko sadzone, mizeria 80g, ziemniaki 150g
Wtorek 10.09.2024r. Zupa ogórkowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielana Kluski z mięsem ( ziemniaki, mąka ziemniaczana, jajka(3)*, karczek wp, cebula, olej) 230g, kapusta biała zasmażana 80g
Środa 11.09.2024r. Zupa z fasolki szparagowej 250ml/ dieta: zupa niezabielana Kotlet schabowy ( schab wp, jajka(3)*, olej, mąka pszenna (1)*, bułka tarta (1)*) 90g, mizeria 80g, ziemniaki 150g
Czwartek 12.09.2024r. Zupa kalafiorowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielana Pierogi z białym serem na słodko ze śmietaną ( twaróg (6)*, śmietanka(6)*, cukier, mąka pszenna (1)*) 230/30g
Piątek 13.09.2024r. Żurek 250ml/ dieta: zupa grysikowa Paluszki rybne/ryba panierowana ( miruna, jajko (3)*, mąka pszenna (1)*, bułka tarta(1)*, olej ) 90g,sur z kiszonej kapusty 80g, ziemniaki 150g dieta: ryba soute, sur z kiszonej kapusty, ziemniaki
Poniedziałek 16.09.2024r. Rosół z makaronem 250 ml Placki ziemniaczane ( ziemniaki, jajka (3), mąka pszenna (1)*, olej, śmietana (6)*, cukier) 230/30g
Wtorek 17.09.2024r. Zupa jarzynowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielana Gołąbek w sosie pomidorowym (łopatka wp, ryż, cebula, kapusta, koncentrat pomidorowy)100/80g, ziemniaki 150g
Środa 18.09.2024r. Krupnik 250ml Kotlet schabowy (schab wp, jajko (3)*, mleko (6)*, cebula, olej, mąka pszenna (1)*, bułka tarta(1)*) 90g, mizeria, ziemniaki 150g
Czwartek 19.09.2024r. Zupa brokułowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielana Kurczak w sosie dyniowym ( filet dr, dynia, cebula, olej, mąka pszenna (1)*) 80g, buraczki duszone 80g,ziemniaki 150g
Piątek 20.09.2024r. Zupa pomidorowa 250ml/ dieta: zupa niezabielana Makaron ze szpinakiem 230/ 100g ( makaron (1)*, śmietana(6)*, szpinak, ser mozzarella (6)*, czosnek)
1. Zupy gotowane są na wywarach mięsnych (mięso wieprzowe) lub warzywnych.
2. Do produkcji posiłków nie stosuje się koncentratów spożywczych, tylko składniki naturalne ( marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, cebula ).
3. Próbki kontrolne z przygotowywanych posiłków są pobierane i przechowywane w Firmie Społecznej Siedlisko, w wydzielonej lodówce, w temp +2do+4 C
* Wykaz alergenów na podstawie Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L304/43, Załącznik I
Poniedziałek 02.09.2024r Zupa z fasolki szparagowej 250ml Kluski na parze z musem jagodowo- jogurtowym 230/100g,
Wtorek 03.09.2024r. Zupa kalafiorowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielanKotlet mielony ( łopatka wp, jajka (3)*, cebula, olej, mąka pszenna (1)*, bułka tarta (1)*) 90g, buraczki duszone 80g, ziemniaki 150g
Środa 04.09.2024r. Zupa ziemniaczana 250 ml/ dieta: zupa niezabielanaSpaghetti z sosem bolognese ( łopatka wp, koncentrat pomidorowy, pomidory, marchewka, cebula, czosnek, makaron (1)*) 230g
Czwartek 05.09.2024r. Zupa pomidorowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielana Placki ziemniaczane ( ziemniaki, cebula, jajka(3)*, mąka pszenna(1)*, olej) 300g, śmietana 30g
Piątek 06.09.2024r. Żurek 250ml/ dieta: Krupnik Ryba panierowana (morszczuk, mąka pszenna (1)* , bułka tarta (1*), jajko(3)*, olej) 90g, sur z kiszonej kapusty 80g, ziemniaki 150g/ dieta: ryba soute
Poniedziałek 09.09.2024r. Kapuśniak 250 ml Jajko sadzone, mizeria 80g, ziemniaki 150g
Wtorek 10.09.2024r. Zupa ogórkowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielana Kluski z mięsem ( ziemniaki, mąka ziemniaczana, jajka(3)*, karczek wp, cebula, olej) 230g, kapusta biała zasmażana 80g
Środa 11.09.2024r. Zupa z fasolki szparagowej 250ml/ dieta: zupa niezabielana Kotlet schabowy ( schab wp, jajka(3)*, olej, mąka pszenna (1)*, bułka tarta (1)*) 90g, mizeria 80g, ziemniaki 150g
Czwartek 12.09.2024r. Zupa kalafiorowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielana Pierogi z białym serem na słodko ze śmietaną ( twaróg (6)*, śmietanka(6)*, cukier, mąka pszenna (1)*) 230/30g
Piątek 13.09.2024r. Żurek 250ml/ dieta: zupa grysikowa Paluszki rybne/ryba panierowana ( miruna, jajko (3)*, mąka pszenna (1)*, bułka tarta(1)*, olej ) 90g,sur z kiszonej kapusty 80g, ziemniaki 150g dieta: ryba soute, sur z kiszonej kapusty, ziemniaki
Poniedziałek 16.09.2024r. Rosół z makaronem 250 ml Placki ziemniaczane ( ziemniaki, jajka (3), mąka pszenna (1)*, olej, śmietana (6)*, cukier) 230/30g
Wtorek 17.09.2024r. Zupa jarzynowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielana Gołąbek w sosie pomidorowym (łopatka wp, ryż, cebula, kapusta, koncentrat pomidorowy)100/80g, ziemniaki 150g
Środa 18.09.2024r. Krupnik 250ml Kotlet schabowy (schab wp, jajko (3)*, mleko (6)*, cebula, olej, mąka pszenna (1)*, bułka tarta(1)*) 90g, mizeria, ziemniaki 150g
Czwartek 19.09.2024r. Zupa brokułowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielana Kurczak w sosie dyniowym ( filet dr, dynia, cebula, olej, mąka pszenna (1)*) 80g, buraczki duszone 80g,ziemniaki 150g
Piątek 20.09.2024r. Zupa pomidorowa 250ml/ dieta: zupa niezabielana Makaron ze szpinakiem 230/ 100g ( makaron (1)*, śmietana(6)*, szpinak, ser mozzarella (6)*, czosnek)
1. Zupy gotowane są na wywarach mięsnych (mięso wieprzowe) lub warzywnych.
2. Do produkcji posiłków nie stosuje się koncentratów spożywczych, tylko składniki naturalne ( marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, cebula ).
3. Próbki kontrolne z przygotowywanych posiłków są pobierane i przechowywane w Firmie Społecznej Siedlisko, w wydzielonej lodówce, w temp +2do+4 C
* Wykaz alergenów na podstawie Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L304/43, Załącznik I