Stowarzyszeni Siedlisko Siedlisko

Menu - Dla ucznia

Posiłki dwudaniowe 
II DEKADA MAJA 2020

21.05  Zupa ogórkowa 250 ml, Kotlet schabowy ( mąka pszenna(1*), bułka tarta(1*), jajko(3*), olej) 90g, buraki duszone z jabłkiem 90g, ziemniaki 150g

22.05 Barszcz zabielany 250 ml, Placki ziemniaczane ( mąka pszenna(1*), jajko(3*), ziemniaki, cebula, olej) 250g, śmietana(7*) 30g/

25.05 Zupa jarzynowa 250 ml, Rolada drobiowa 90g, (filet dr, cebula, czosnek, warzywa, mąka pszenna(1*0), olej) sur z białej kapusty z jabłkiem 90g, ziemniaki 150g

26.05 Zupa grochowa 250ml, Gulasz wp ( łopatka wp, mąka(1)*, cebula, olej) 100g, sur z białej kapusty z marchewką 90g, kasza jęczmienna

27.05 Zupa koperkowa 250ml, Gołąbki z sosem śmietanowym (kapusta, łopatka wp, ryż, śmietana, mąka(1*) 120/80g, ziemniaki 150g

28. 05 Żurek 250ml, Spaghetti z sosem Napoli (pomidory świeże, cebula, pulpa pomidorowa, ser żółty, olej ) 250g, jabłko 80g

29.05 Zupa pomidorowa 250 ml, Kotlet rybny ( miruna, mąka(1)*, jaja(3)*, olej, cebula) 90g, sur z kiszonej kapusty i marchewki 90g, ziemniaki 150g

Posiłki jednodaniowe 




Informacje dodatkowe:
1. Zupy gotowane są na wywarach mięsnych (mięso wieprzowe) lub warzywnych.
2. Do produkcji posiłków  nie stosuje się koncentratów spożywczych, tylko składniki naturalne ( marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, cebula ).
3. Próbki kontrolne z przygotowywanych posiłków są  pobierane i przechowywane w Firmie Społecznej Siedlisko, w wydzielonej lodówce, w temp +2do+4 C  
* Wykaz alergenów na podstawie Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L304/43,  Załącznik II
Od świętaNa co dzieńDla uczniaDomowe wyrobyDla pracownika
Stowarzyszenie na Rzecz Pomocy Osobom Niepełnosprawnym 'Siedlisko'
ul. Kościelna 10, 47-113 Staniszcze Wielkie
tel. 508 320 561, 503 064 717, 506 732 771