Stowarzyszeni Siedlisko Siedlisko

Menu - Dla ucznia

Jadłospis
KWIECIEŃ 2021 r.

01.04.2021r. Barszcz ukraiński 250 ml/ Dieta: zupa niezabielana, ryż zapiekan z jabłkiem (ryż, masło, jabłka, cukier, cynamon) 230g

02.04.2021r. Zupa kalafiorowa 250 ml / Dieta: zupa niezabielana, paluszki rybne (miruna, mąka (1)* , mleko (6)*, jajko(3)*, olej) 90g, buraczki duszone 80g, ziemniaki 150g/Dieta: ryba soute – mąka bezglutenowa, buraczki duszone, ziemniaki

06.04.2021r. Kapuśniak 250 ml /Dieta: jw, spaghetti z sosem bolognese ( łopatka wp, pomidory, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek,
olej)150/100g/ dieta makaron bezglutenowy

07.04.2021r. Zupa szpinakowa 250ml / Dieta: zupa niezabielana, kopytka z cebulką 230/30g, marchewka tarta 80g

08.04.2021r. Zupa ziemniaczana 250ml/ Dieta: zupa niezabielana, kotlet schabowy 90g, sur Colesław, ziemniaki

09.04.2021r. Zupa ogórkowa, paluszki rybne (miruna, mąka (1)* , mleko (6)*, jajko(3)*, olej) 90g, sur z kiszonej kapusty 80g, ziemniaki 150g/Dieta: ryba soute – mąka bezglutenowa, sur jw, ziemniaki

12.04.2021r. Żurek na maślance 250ml, ryż zapiekany z jabłkami (ryż, jabłka, cynamon, cukier, cukier wanilinowy, śmietana 7*) 250g

13.04.2021r. Zupa ogórkowa 250ml, pałki z kurczaka pieczone, sur Colesław, ziemniaki

14.04.2021r. Barszcz ukraiński 250ml, kopytka (mąka 1*, ziemniaki, jajka3*, masło7*), sur z marchewki

15.04.2021r. Zupa pomidorowa z ryżem 250ml, kotlet mielony (łopatka wp, jajko3*, mąka1*, cebula, bułka1*,olej),90g, buraczki z jabłkiem 80g,
ziemniaki 150g

16.04.2021r. Zupa szpinakowa 250 ml, paluszki rybne ( miruna, jajko3*,mąka1*, bułka tarta1* olej ) 230g, sur z kiszonej kapusty 80g, ziemniaki

19.04.2021r. Zupa fasolowa 250ml, kurczak po toskańsku ( filet dr, suszone pomidory, szpinak, śmietana7*, mąka1*, olej), ryż na sypko 150g

20.04.2021r. Zupa brokułowa 250 ml, gołąbki w sosie pomidorowym bez zawijania( kapusta, karczek wp, ryż, cebula, olej, śmietana 6*, mąka1*, koncentrat pomidorowy), ziemniaki, jabłko

Informacje dodatkowe:
1. Zupy gotowane są na wywarach mięsnych (mięso wieprzowe) lub warzywnych.
2. Do produkcji posiłków  nie stosuje się koncentratów spożywczych, tylko składniki naturalne ( marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, cebula ).
3. Próbki kontrolne z przygotowywanych posiłków są  pobierane i przechowywane w Firmie Społecznej Siedlisko, w wydzielonej lodówce, w temp +2do+4 C  
* Wykaz alergenów na podstawie Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L304/43,  Załącznik II
Od świętaNa co dzieńDla uczniaDomowe wyrobyDla pracownika
Stowarzyszenie na Rzecz Pomocy Osobom Niepełnosprawnym 'Siedlisko'
ul. Kościelna 10, 47-113 Staniszcze Wielkie
tel. 508 320 561, 503 064 717, 506 732 771