Stowarzyszeni Siedlisko Siedlisko

Menu - Dla ucznia

Jadłospis dwudaniowy
MAJ 2024

Poniedziałek 06.05.2024r. Rosół z makaronem 250 ml Placki ziemniaczane ( ziemniaki, jajka (3), mąka pszenna (1)*, olej, śmietana (6)*, cukier) 230/30g

Wtorek 07.05.2024r. Zupa jarzynowa 250ml/ Dieta: zupa niezabielana kotlet schabowy ( łopatka wp, jajko (3)*, cebula, olej, bułka (1)*) 90/ 80g, sur z białej kapusty 80g, ziemniaki150g

Środa 08.05.2024r. Kapuśniak 250 ml Naleśniki z jabłkami ( mleko, jajka (3), mąka pszenna (1)*, olej, śmietana (6)*, jabłko, cynamon, cukier wanilinowy, cukier) 230/30g

Czwartek 09.05.2024r. Zupa brokułowa 250 ml/dieta: zupa niezabielana Kurczak po toskańsku ( filet dr, czosnek, śmietana (6)*, szpinak, suszone pomidory)120g, buraczki 80g, ziemniaki 150g

Piątek 10.05.2024r. Zupa pomidorowa 250ml/dieta: zupa niezabielana Ryba panierowana (miruna, mąka (1)* , mleko (6)*, jajko(3)*, olej) 90g, sur z kiszonej kapusty 80g, ziemniaki 150g/ dieta: ryba soute

Poniedziałek 13.05.2024r Zupa ogórkowa 250ml Kluski na parze z musem truskawkowo jogurtowym 230/100g,

Wtorek 14.05.2024r. Zupa pomidorowa 250 ml/ dieta: zupa niezabielana Kotlet mielony ( łopatka wp, jajka (3)*, cebula, olej, mąka pszenna (1)*, bułka tarta (1)*) 80g, buraczki duszone 80g, ziemniaki 150g

Środa 15.05.2024r. Zupa ziemniaczana 250 ml/ dieta: zupa niezabielana Spaghetti z sosem bolognese ( łopatka wp, koncentrat pomidorowy, pomidory, marchewka, cebula, czosnek, makaron (1)*) 230g

Czwartek 16.05.2024r. Zupa kalafiorowa 250 ml / dieta: zupa niezabielana Filet dr panierowany (filet dr, jajka (3)* mąka pszenna (1)*,bułka tarta (1)*, cukier, masło (6)*), sur Colesław 80g, ziemniaki 180g

Piątek 17.05.2024r. Żurek 250ml/ dieta: Krupnik Pierogi ruskie ( ziemniaki, twaróg (6)*, cebula, ziemniaki, olej, mąka pszenna (1)*230g, śmietana (6)* 30g

Poniedziałek  20.05.2024r. Kapuśniak 250 ml Jajko sadzone, marchewka z groszkiem 80g, ziemniaki 180g




1. Zupy gotowane są na wywarach mięsnych (mięso wieprzowe) lub warzywnych.
2. Do produkcji posiłków  nie stosuje się koncentratów spożywczych, tylko składniki naturalne ( marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, cebula ).
3. Próbki kontrolne z przygotowywanych posiłków są  pobierane i przechowywane w Firmie Społecznej Siedlisko, w wydzielonej lodówce, w temp +2do+4 C  
* Wykaz alergenów na podstawie Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L304/43,  Załącznik I
Od świętaNa co dzieńDla uczniaDomowe wyrobyDla pracownika
Stowarzyszenie na Rzecz Pomocy Osobom Niepełnosprawnym 'Siedlisko'
ul. Kościelna 10, 47-113 Staniszcze Wielkie
tel. 508 320 561, 503 064 717, 506 732 771