Stowarzyszeni Siedlisko Siedlisko

Menu - Dla ucznia

 

Posiłki  dwudaniowe  III dekada września   2018 r.        

 

Piątek / 21.09.2018r.

Zupa jarzynowa 250 ml

Kotlet  rybny z sosem pomidorowym  (miruna, bułka tarta(1)*, bułka (1)* jajko(3)*, cebula, śmietana(6)*) 90/80g, sur z marchewki i kapusty kiszonej 80g, ziemniaki 150g

Poniedziałek/24.09.2018r.

Zupa z fasolki szparagowej 250ml

Placki ziemniaczane ze śmietaną(ziemniaki, mąka(1)*, cebula, olej, śmietana(6)*), arbuz

Wtorek / 25.09.2018r.

Zupa pomidorowa 250ml

Pieczeń  wp faszerowana warzywami z sosem (łopatka wp, mąka1*, śmietana 7*, papryka, szpinak, marchewka, cebula ), sał szwedzka 90g, kasza jęczmienna 150g

Środa/26.09.2018r.

Zupa ogórkowa 250ml

Makaron z sosem bolognese łopatka wp, pietruszka ,seler(8)*, marchew, pomidory, koncentrat pomidorowy cebula, olej), jabłko 80g

Czwartek /27.09.2018r.

Zupa brokułowa 250ml

Kotlet mielony (łopatka wp, jajko(3)*, bułka tarta(1)*, bułka(1)*, cebula, olej), buraczki z jabłkiem 80g, ziemniaki 150g

Piątek / 28.09.2018r.

Barszcz zabielany 250 ml

Pierogi ruskie  (twaróg(6)*, ziemniaki, mąka(1)*, cebula, śmietana(6)*, olej) 150g

Informacje dodatkowe:

  1. Zupy gotowane są na wywarach mięsnych ( mięso wieprzowe ) lub warzywnych.
  2. Do produkcji posiłków nie stosuje się koncentratów spożywczych, tylko składniki naturalne

    ( marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, cebula ).

  1. Próbki kontrolne z przygotowywanych posiłków są pobierane i przechowywane w Firmie

    Społecznej Siedlisko, w wydzielonej lodówce, w temp +2do+4 C 

* Wykaz alergenów na podstawie Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L304/43,  Załącznik II

 

Posiłki  jednodaniowe  III dekada września   2018 r.         

 

Piątek / 21.09.2018r.

Kotlet  rybny z sosem pomidorowym  (miruna, bułka tarta(1)*, bułka (1)* jajko(3)*, cebula, śmietana(6)*) 90/80g, sur z marchewki i kapusty kiszonej 80g, ziemniaki 150g

Poniedziałek/24.09.2018r.

Zupa z fasolki szparagowej 350ml z wkładką mięsną, bułka

Wtorek / 25.09.2018r.

Pieczeń  wp faszerowana warzywami z sosem (łopatka wp, mąka1*, śmietana 7*, papryka, szpinak, marchewka, cebula ), sał szwedzka 90g, kasza jęczmienna 150g

Środa/26.09.2018r

Makaron z sosem bolognese łopatka wp, pietruszka ,seler(8)*, marchew, pomidory, koncentrat pomidorowy cebula, olej), jabłko 80g

Czwartek /27.09.2018r.

Kotlet mielony (łopatka wp, jajko(3)*, bułka tarta(1)*, bułka(1)*, cebula, olej), buraczki z jabłkiem 80g, ziemniaki 150g

Piątek / 28.09.2018r.

Pierogi ruskie  (twaróg(6)*, ziemniaki, mąka(1)*, cebula, śmietana(6)*, olej) 90/80g

 

Informacje dodatkowe:

  1. Zupy gotowane są na wywarach mięsnych ( mięso wieprzowe ) lub warzywnych.
  2. Do produkcji posiłków nie stosuje się koncentratów spożywczych, tylko składniki naturalne

    ( marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, cebula ).

  1. Próbki kontrolne z przygotowywanych posiłków są pobierane i przechowywane w Firmie

    Społecznej Siedlisko, w wydzielonej lodówce, w temp +2do+4 C 

* Wykaz alergenów na podstawie Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L304/43,  Załącznik II

 

Od świętaNa co dzieńDla uczniaDomowe wyrobyDla pracownika
Stowarzyszenie na Rzecz Pomocy Osobom Niepełnosprawnym 'Siedlisko'
ul. Kościelna 10, 47-113 Staniszcze Wielkie
tel. 508 320 561, 503 064 717, 506 732 771