Menu - Dla ucznia
Jadłospis dwudaniowy
LISTOPAD 2024
Poniedziałek 04.11.2024r. Rosół z makaronem 250 ml/ Barszcz ukraiński 250 ml Kotlet schabowy (schab wp, jajka (3)*, bułka tarta(1)*, mąka pszenna(1)*, olej) 120g, sur z białej kapusty z koperkiem 80g, ziemniaki 150g
Wtorek 05.11.2024r. Zupa ogórkowa 250ml Placki ziemniaczane (ziemniaki, mąka pszenna(1)*, jajka (3)*, cebula, olej) 230g, śmietana(6)* 30g
Środa 06.11.2024r. Kapuśniak 250 ml Pałki z kurczaka pieczone 120g, marchewka z groszkiem 80g, ziemniaki 150g
Czwartek 07.11.2024r. Zupa pomidorowa 250 ml/ Dieta: zupa niezabielana Kluski na parze 230g, mus truskawkowy 80g
Piątek 08.11.2024r. Zupa grochowa 250 ml, ryba panierowana (morszczuk, jajka (3)*, bułka tarta(1)*, mąka pszenna(1)*, olej) 90g, sur z kiszonej kapusty 80g, ziemniaki 150g
1. Zupy gotowane są na wywarach mięsnych (mięso wieprzowe) lub warzywnych.
2. Do produkcji posiłków nie stosuje się koncentratów spożywczych, tylko składniki naturalne ( marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, cebula ).
3. Próbki kontrolne z przygotowywanych posiłków są pobierane i przechowywane w Firmie Społecznej Siedlisko, w wydzielonej lodówce, w temp +2do+4 C
* Wykaz alergenów na podstawie Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L304/43, Załącznik I
Poniedziałek 04.11.2024r. Rosół z makaronem 250 ml/ Barszcz ukraiński 250 ml Kotlet schabowy (schab wp, jajka (3)*, bułka tarta(1)*, mąka pszenna(1)*, olej) 120g, sur z białej kapusty z koperkiem 80g, ziemniaki 150g
Wtorek 05.11.2024r. Zupa ogórkowa 250ml Placki ziemniaczane (ziemniaki, mąka pszenna(1)*, jajka (3)*, cebula, olej) 230g, śmietana(6)* 30g
Środa 06.11.2024r. Kapuśniak 250 ml Pałki z kurczaka pieczone 120g, marchewka z groszkiem 80g, ziemniaki 150g
Czwartek 07.11.2024r. Zupa pomidorowa 250 ml/ Dieta: zupa niezabielana Kluski na parze 230g, mus truskawkowy 80g
Piątek 08.11.2024r. Zupa grochowa 250 ml, ryba panierowana (morszczuk, jajka (3)*, bułka tarta(1)*, mąka pszenna(1)*, olej) 90g, sur z kiszonej kapusty 80g, ziemniaki 150g
1. Zupy gotowane są na wywarach mięsnych (mięso wieprzowe) lub warzywnych.
2. Do produkcji posiłków nie stosuje się koncentratów spożywczych, tylko składniki naturalne ( marchew, pietruszka, seler, por, czosnek, cebula ).
3. Próbki kontrolne z przygotowywanych posiłków są pobierane i przechowywane w Firmie Społecznej Siedlisko, w wydzielonej lodówce, w temp +2do+4 C
* Wykaz alergenów na podstawie Dziennika Urzędowego Unii Europejskiej L304/43, Załącznik I